Mijn verhaal, hoe ik begon.

Dat verhaal starte in 2011.

Mijn moeder kreeg de diagnose kanker. Eerst heel hoopvol, dat bleek later anders. We zijn haar verloren in maart 2012.

Ik was 27, jong bakken mama en zag geen leven zonder mijn moeder. Met net een nieuwe relatie komt er op alles ineens veel druk te staan.

Het was niet meer dan logisch gevolg dat ik compleet instorten. Dat heb ik zelf toen nooit gezien. Alles ging goed. Dat ik wat pillen slikte om te slapen en af en aan ging voor psychische hulp was nog steeds goed in mijn ogen. Dat ik niet sliep in de nacht maar overdag, met regelmaat mental break-downs had, altijd in vecht modus, licht ontvlambaar reageren noemde ik nog steeds goed.

In 2013 kwam mn jongste zoon ter wereld en pas daarna kon ik zien dat het alles behalve goed ging. Pas toen kon ik in de spiegel kijken. Diverse diagnoses verder kwam ik in de psychische hulp terecht. Een vriendin van mij uiteindelijk in vertrouwen genomen en het verhaal verteld. Zij riep gelijk: ik heb wat voor je dat jouw leven kan veranderen. Ik heb die boot 2 maanden afgehouden tot ze speciaal voor mij een avondje " in de olie" organiseerde.

Ik dook de wereld in van de olie. En met het zoeken naar de werking van de olie riep ik gelijk " doe mij daar maar een jerrycan van of een infuus". To good to be true. Dit was vrijdag avond. Zondags was er een meeting van de olie. 

Als je een beeld wil hebben zoals ik dat zou omschrijven: Heb je de film "de heksen" gezienvan Roald Dahl? Zoiets. 

Iedereen was laaiend enthousiast over Valor en Thieves. Valor bleef mij bij en ik heb daar gelijk een roller van besteld.

Maandags mijn starterkit besteld en woensdag alles in huis. Sinds dien is mijn leven compleet anders. Ik hou mijzelf geaard, met 2 benen op de grond en kalm met Valor. Lekker slapen met CDB Calm 600mg. Release in de diffuser met slapen en planken vol met oliën die ik veelvuldig inzet. Inmiddels is mijn expertise qua olie het emotionele vlak. Juist omdat ik zoveel over mijzelf heb geleerd en dat door kan geven aan anderen. Weer terug komen bij jezelf. Stapje voor stapje. 

Kroatie: Helichrysum boerderij 2017