Wat zijn dan essentiële oliën en wat doen ze?

Essentiële oliën komen voort uit planten, bomen of vruchten. Door destillatie worden ze gewonnen uit de plant of vrucht.  Je zou de olie de levenselixer kunnen noemen van de plant/boom/vrucht waar ze uit gewonnen wordt.  En iedere olie kent weer haar eigen geur en toepassing. 

De olie die gewonnen is en dus in de flesjes zit is een uiterst geconcentreerd magisch goedje. en omdat ze zo geconcentreerd zijn hebben ze dus ook een krachtige werking. Op lichamelijk vlak maar zeker ook op het emotionele vlak. Ze hebben een enorm positieve werking op ons lichaam. 

En dus met 20 minuten in iedere cel te vinden zijn?

Ze kunnen snel door de celmembranen heen dringen en zo in jouw lichaam hun werk doen.

 

Waarom Young Living Oliën?

Young Living is het enige essentiële olie bedrijf welke werkt met eigen boerderijen, waardoor de kwaliteit en de zuiverheid van haar producten kan garanderen. Er worden geen chemische middelen ingezet tijdens het planten en groeien van de plantjes. Ook wel het Seed To Seal proces genoemd. En door de strenge controle van het zaadje tot aan het dicht draaien van het flesje kun je er van uitgaan dat wij altijd kunnen beschikken over de hoogste kwaliteit. En dit hele proces is te ervaren op een aantal boerderijen. Wereldwijd. Hier onder zie je een aantal foto's waar ik zelf heb kunnen ervaren wat het Seed To Seal proces inhoudt.

Deze foto's zijn genomen in het distillatie centrum in Spilt, Kroatie.

In oktober 2017 ben ik zelf naar Kroatië geweest. Ik heb daar mogen zien hoe de velden met strobloemen er uit zien. Uiteindelijk wordt strobloem gebotteld als Helichysum. Ik heb een kijkje mogen nemen achter de schermen hoe het proces gaat van geoogste Jeneverbes tot aan het bottelen van de olie in de flesjes. Super ervaring om mee te maken. Dit onderscheidt Young Living van ieder ander merk oliën.